Bijeenkomst over langer zelfstandig wonen

Bijeenkomst over langer zelfstandig wonen

Hoe kunnen ouderen in Roosendaal langer thuis blijven wonen? Op 23 juni 2015 organiseren gemeente Roosendaal, de Kamer van Koophandel en het Care Innovation Center West-Brabant een bijeenkomst over dit onderwerp. Komt u ook?

Uit onderzoek blijkt dat er een groeiend tekort aan geschikte en zorgbestendige woningen voor senioren is. Dit tekort neemt de komende jaren alleen maar toe. Om de mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen, zijn grote investeringen in West-Brabant voor zowel domotica (thuisautomatisering) als bouwkundige aanpassingen van bestaande woningen (particulier en huur) noodzakelijk. Dit betekent dat veel woningen hierop moeten worden aangepast. Denk aan het gelijkvloers maken van een woning, aanpassingen in de badkamer zoals een verhoogd toilet, of juist een verlaagde wasbak voor mensen in een rolstoel en een onderhoudsvrije tuin. Om het wooncomfort te verhogen komt er meer vraag naar thuisautomatisering. Senioren hebben hun eigen wensen over de soort aanpassingen en vinden het prettig als ze hiervoor niet steeds verschillende mensen over de vloer krijgen.

Bijeenkomst ‘Ondernemerskansen in de seniorenhuisvesting’

Deze uitdaging moeten ondernemers, woningbouwcorporaties, zorginstellingen, consumentenvertegenwoordigers en gemeenten samen aangaan, zo vinden gemeente Roosendaal, de Kamer van Koophandel en het Care Innovation Center West-Brabant. Zij organiseren op dinsdag 23 juni de bijeenkomst ‘Ondernemerskansen in de seniorenhuisvesting’ in het Kellebeek College in Roosendaal. De aanwezigen kunnen over het onderwerp kennis op doen en kennis delen. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Dit kan!

Programma ‘Ondernemerskansen in de seniorenhuisvesting’

19.00 uur  Ontvangst
19.15 uur  Welkom Irma Verhoeven - adviseur KvK
19.20 uur  ‘Welke kansen en samenwerkingsmogelijkheden biedt wonen met zorg?’ Toine Theunis - wethouder gemeente Roosendaal
19.30 uur  ‘Ontwikkelingen Care Campus’ Chantal van Spaendonck – directeur CIC
19.40 uur  ‘Trends en ontwikkelingen langer thuis wonen’ Lowie van Doninck - lector Active Ageing Avans Hogeschool
20.05 uur  Inspiratiefilm comfortabel leven
20.15 uur  Tafeldiscussies o.l.v. discussieleiders over thema’s ‘wonen met zorg’ en ‘duurzaamheid en energiebesparing’
20.55 uur  Terugkoppeling tafelsessies KvK en afsluiting Hugo Polderman- wethouder gemeente Roosendaal
21.00 uur  Netwerkborrel
21.30 uur  Einde

 

Bijeenkomst bijwonen

De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers zoals bouwbedrijven, installatiebedrijven, aanbieders domotica, ict, keukendetailhandel, woningbouwcoöperaties, zorginstellingen en vertegenwoordigers van senioren. Wilt u aanwezig zijn bij deze gratis bijeenkomst? Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden op de website van de Kamer van Koophandel.


Beeld: Een Goed Hulpmiddel