Bijzondere wijnproeverij ten bate van Hospice Roosdonck

Bijzondere wijnproeverij ten bate van Hospice Roosdonck

In de afgelopen drie jaar is gebleken dat de huidige twaalf appartementen van Hospice Roosdonck vaak niet toereikend zijn. Om de uitbreiding met vier appartementen te bekostigen organiseert Fundraising Comité Hospice Roosdonck op 26 november een bijzondere wijnproeverij.

 

 

 

Een tweetal sommeliers leidt belangstellenden uit bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke en culturele organisaties, serviceclubs en particulieren rond door het landschap van geselecteerde wijnen en champagnes uit diverse windstreken. Alliance Française Roosendaal zal deze avond, waar het aangename en het nobele samenkomen, opluisteren. Voor deze wijnproeverij heeft Schouwburg De Kring het podium van de Grote Zaal ter beschikking gesteld waardoor er een bijzondere ambiance wordt gecreëerd.

Hospice Roosdonck

Hospice Roosdonck is in 2012 geopend om mensen in hun laatste levensfase een warme, huiselijke omgeving te bieden met de zorg en aandacht van een team deskundige medewerkers en vrijwilligers. In totaal zijn er momenteel twaalf ruime, goed uitgeruste appartementen met een hoge kwaliteit aan voorzieningen. De laatste fase van het leven is vaak een uitputtende, verwarrende en moeilijke periode voor zowel de cliënten als hun familie. Juist dan is het van belang dat de cliënt direct opgenomen kan worden en de ondersteuning en zorg worden gestart. Wachten is in deze situaties eigenlijk niet mogelijk. Gebleken is dat de huidige twaalf appartementen vaak niet toereikend zijn. Vandaar de geplande uitbreiding van het Hospice Roosdonck met vier extra appartementen. 

90.000 euro nodig

Het Fundraising Comité Hospice Roosdonck Roosendaal is speciaal opgericht om het verblijf van de cliënten en hun naasten in deze vier vernieuwde appartementen te veraangenamen. Het gaat daarbij om extra’s, zoals aangepaste stoelen, terrasmeubelen, televisies, audiovisuele middelen en sfeerverlichting. De totale kosten hiervan zijn begroot op EUR 90.000,- en vallen buiten de wettelijke zorgvergoedingen. Om dit totaalbedrag bij elkaar te krijgen, organiseert het comité diverse activiteiten waaronder deze bijzondere wijnproeverij.

Entreekaarten en informatie

Wanneer: donderdag 26 november

Waar: grote zaal schouwburg De Kring, Roosendaal

Aanvang: 19.00 uur

Kaarten voor deze bijzondere wijnproeverij kosten 5,00 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de kassa en website van Schouwburg De Kring (www.dekringroosendaal.nl).

Meer informatie:

Fundraising Comité Hospice Roosdonck Roosendaal
Olav Posthumus
T 06-23212193
E olavposthumus@hotmail.com
www.groenhuysen.nl/Wonen-met-zorg/Roosdonck