Bravis ziekenhuis opent nieuwe kinderafdeling

Bravis ziekenhuis opent nieuwe kinderafdeling

Het Bravis ziekenhuis opent op 1 december de deuren van een nieuwe gecentreerde kinderafdeling. Deze zal gesitueerd zijn in het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom. Lees hier meer over deze nieuwe kinderafdeling.

Begin dit jaar is het Bravis ziekenhuis ontstaan uit een fusie tussen het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis Bergen op Zoom. Dankzij deze fusie heeft Bravis ziekenhuis ook besloten om de kinderafdeling voortaan op één locatie te concentreren: in het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom.

Aansluiten bij belevingswereld kinderen

Om deze gecentreerde kinderafdeling mogelijk te maken, is de afgelopen maanden de voormalige kinderafdeling in Bergen op Zoom grondig verbouwd. De nieuwe kinderafdeling wordt gerealiseerd op de derde en vierde verdieping van het ziekenhuis en heeft een kindvriendelijke, gezellige en moderne uitstraling die geheel aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Niet alleen op die van jonge kinderen, maar ook op die van tieners.

Familie nauw betrokken bij verzorging

De nieuwe kinderafdeling bestaat uit twintig éénpersoonskamers en drie tweepersoonskamers die zijn ingericht met het oog op veiligheid, kwaliteit en privacy. Zo beschikken de kamers over een eigen badkamer én een slaapplek voor de ouders. Ook zijn er verschillende ruimtes ingericht waar de kinderen en ouders zich kunnen ontspannen en afleiding kunnen vinden. Op de nieuwe kinderafdeling kunnen ouders 24 uur per dag aanwezig zijn bij hun kind en zijn ze nauw betrokken bij de zorg en de dagelijkse verzorging

Opening 1 december

Inmiddels is de verbouwing bijna achter de rug. Op vrijdag 27 november is de officiële opening en vanaf 1 december wordt de gerenoveerde en gemoderniseerde afdeling Kind & Jeugd in gebruik genomen. Vanaf dan zal de klinische kindergeneeskunde van het Bravis ziekenhuis gesitueerd zijn in Bergen op Zoom en zal er in Roosendaal geen kinderafdeling meer aanwezig zijn. Jonge patiënten die op 1 december in Roosendaal op de kinderafdeling verblijven en niet met ontslag kunnen, worden die dag verhuisd naar de kinderafdeling locatie Bergen op Zoom.

Bron: Bravis ziekenhuis