Interessante apps voor zorgverleners

Interessante apps voor zorgverleners

Steeds vaker maken verpleegkundigen en verzorgenden gebruik van apps en internet om zorg te verlenen. Bekijk hier een overzicht met enkele interessante applicaties die u als zorgprofessional kunt toepassen in uw werkzaamheden.

Verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland maken steeds vaker gebruik van handige applicaties en internet, zo blijkt uit de onlangs verschenen e-healthmonitor 2015 'Tussen vonk en vlam' van Nictiz en NIVEL. Deze zorgprofessionals gebruiken apps en internet om bijvoorbeeld informatie op te zoeken of om patiënten bepaalde informatie te laten zien. Wat vooral opvalt, is dat deze zorgverleners steeds vaker gebruikmaken van het uitwisselen van informatie met elektronische dossiers én van het beeldbellen. Op die manier kunnen ze gemakkelijk met collega’s en zorgverleners overleggen.

Kortom, apps helpen de zorgsector door alle informatie overzichtelijk te presenteren en de communicatie te stroomlijnen. Lees hier meer over enkele interessante zorgapps!

Risicoscan

Snel en eenvoudig gezondheidsrisico’s bij ouderen signaleren? Met de app Risicoscan kunt u risico’s als ondervoeding, mondproblemen, huidletsel, incontinentie en vallen opmerken. Deze applicatie is zeer bruikbaar in de verzorgingshuiszorg en thuiszorg.

Farmaceutisch Kompas

Behoefte aan een handig overzicht van alle geneesmiddelen? In het Farmaceutisch Kompas vindt u informatie over alle in Nederland verkrijgbare geneesmiddelen, behalve homeopathische en intramurale middelen. De geneesmiddelen zijn voorzien van adviezen en informatie over het voorschrijven van deze medicatie.

Wondwijzer App

In de zorg wordt vaak gebruikgemaakt van de wondwaaier: de Wondwijzer App is de digitale versie van deze waaier. De gebruiker geeft aan hoe de wond eruit ziet en hoeveel wondvocht er is en de applicatie geeft vervolgens advies over de verzorging van de wond.

Nursing Calculator

Moet u tijdens uw werk regelmatig berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld over oplossingen en verdunningen, infuusstanden, bmi en de inhoud van zuurstofcilinders? Wanneer u hulp wilt bij het maken van deze berekeningen, dan kunt u vertrouwen op de app Nursing Calculator!

Wilt u meer interessante apps bekijken? Kijk dan op de website van Nursing of bekijk de beschikbare medische applicaties in de Google Play Store of App Store. Hier vindt u ook veel zorgapplicaties die van waarde kunnen zijn voor zorgvragers en patiënten.


Bron: nursing.nl