Mantelzorg onder de aandacht bij Bravis ziekenhuis

Mantelzorg onder de aandacht bij Bravis ziekenhuis

Eén op de vijf Nederlanders is mantelzorger. Om meer aandacht te vragen voor mantelzorg, organiseert het Bravis ziekenhuis samen met Mezzo en de Groene Mantel op 21 oktober een bijeenkomst voor mantelzorgers én zorgverleners.

In Nederland is één op de vijf mensen mantelzorger. Deze mensen nemen structureel de zorg voor een familielid, buurman, vriendin of andere bekende op zich. De zorgtaken die bij deze informele zorg komen kijken, kunnen intensief en tijdrovend zijn. Mezzo, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers, en steunpunt de Groene Mantel kunnen mantelzorgers ondersteunen. On meer mensen in contact te brengen met deze hulporganisaties, organiseert het Bravis ziekenhuis een bijeenkomst voor mantelzorgers en zorgverleners.

Samenspel mantelzorgers en zorgprofessionals

Op woensdag 21 oktober is Mezzo en steunpunt de Groene Mantel van 9.00 tot 17.00 uur te gast in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. Zij staan met een stand in de centrale hal van het ziekenhuis. Vanuit deze stand geven ze meer informatie over de mogelijkheden van mantelzorgondersteuning en over het samenspel tussen mantelzorgers en zorgprofessionals. Als er goed gecommuniceerd wordt en er afstemming is, dan kunnen deze twee doelgroepen de meest optimale zorg verlenen aan de patiënt.

Ziekenhuistour

Naast het Bravis ziekenhuis bezoekt Mezzo de hele maand oktober twintig andere ziekenhuizen. Mezzo wil met deze ziekenhuistour mantelzorgers laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Ook wil het de meerwaarde van een goede samenwerking tussen mantelzorgers en zorgprofessionals benadrukken. Bent u niet in staat om naar de bijeenkomst te komen, maar wilt u wel graag meer informatie? Kijk dan op de websites www.mantelzorgroosendaal.nl en www.mezzo.nl.

Bron: Bravis ziekenhuis
Beeld: Guus Schrijvers